• head_banner_02.jpg

Kenapa katup stainless steel uga karat?

Biasane wong mikir ngonokatupsaka stainless steel lan ora bakal teyeng.Yen mengkono, bisa dadi masalah karo baja.Iki misconception siji-sisi babagan lack of pangerten stainless steel, kang uga bisa teyeng ing kahanan tartamtu.

Stainless steel nduweni kemampuan kanggo nolak oksidasi atmosferyaiku, tahan karat, lan uga nduweni kemampuan kanggo korosi ing media sing ngandhut asam, alkali, lan uyah.yaiku, tahan korosi.Nanging, ukuran kemampuan anti-karat diganti kanthi komposisi kimia baja kasebut, kahanan perlindungan, kahanan panggunaan lan jinis media lingkungan.

 

Stainless steel biasane dipérang dadi:

Biasane, miturut struktur metalografi, baja tahan karat biasa dipérang dadi telung kategori: baja tahan karat austenitik, baja tahan karat ferritik, lan baja tahan karat martensit.Ing basis saka telung struktur metallographic dhasar iki, kanggo kabutuhan lan tujuan tartamtu, baja dual-phase, precipitation-hardening stainless steels lan dhuwur-alloy steels karo isi wesi kurang saka 50%.

1. Baja tahan karat Austenitik.

Matriks didominasi struktur austenit (fase CY) saka struktur kristal kubik sing dipusatake ing pasuryan, non-magnetik, lan utamane dikuatake kanthi kerja sing adhem (lan bisa nyebabake sifat magnetik tartamtu) baja tahan karat.American Iron and Steel Institute ditunjuk kanthi nomer ing seri 200 lan 300, kayata 304.

2. Baja tahan karat feritik.

Matriks yaiku didominasi dening struktur ferrite ((fase) saka struktur kristal kubik pusat awak, kang Magnetik lan umume ora bisa hardened dening perawatan panas, nanging bisa rada dikuwati dening kadhemen kerja. The American Iron and Steel Institute ditandhani karo 430 lan 446.

3. Baja tahan karat martensit.

Matriks minangka struktur martensit (kubik utawa kubik pusat awak), magnetik, lan sifat mekanike bisa diatur kanthi perawatan panas.The American Iron and Steel Institute ditetepake kanthi nomer 410, 420 lan 440. Martensite nduweni struktur austenit ing suhu dhuwur, lan nalika digawe adhem nganti suhu kamar kanthi tingkat sing cocog, struktur austenit bisa diowahi dadi martensit (yaiku, hardened). .

4. Austenitic-ferritic (duplex) stainless steel.

Matriks nduweni struktur rong fase austenit lan ferit, lan isi matriks kurang fase umume luwih saka 15%.Iku Magnetik lan bisa dikuwatake kanthi kerja sing adhem.329 minangka baja tahan karat duplex khas.Dibandhingake karo stainless steel austenitic, baja dual-phase nduweni kekuatan dhuwur, lan resistance kanggo karat intergranular lan karat kaku klorida lan pitting karat sing Ngartekno apik.

5. Precipitation hardening stainless steel.

Matriks minangka struktur austenit utawa martensit lan bisa dikerasake kanthi pengerasan udan.American Iron and Steel Institute ditandhani karo nomer seri 600, kayata 630, yaiku 17-4PH.

Umumé, saliyane wesi, resistensi korosi baja tahan karat austenitik relatif apik.Ing lingkungan sing kurang korosif, baja tahan karat feritik bisa digunakake.Ing lingkungan mildly corrosive, yen materi dibutuhake kanggo duwe dhuwur Kanggo kekuatan utawa atose dhuwur, martensitic stainless steel lan udan hardening stainless steel bisa digunakake.

 

Dhasar kekarepan panggolékan lan kagunaan kang umum saka stainless steel

01 304 Stainless Steel

Iki minangka salah sawijining baja tahan karat austenitik sing paling akeh digunakake lan digunakake.Iku cocok kanggo Pabrik bagean jero-digambar lan pipelines asam, wadhah, bagean struktural, macem-macem badan instrument, etc. Uga bisa digunakake kanggo Pabrik non-Magnetik, peralatan suhu kurang lan bagean.

02 304L Stainless Steel

Kanggo ngatasi masalah stainless steel austenitic karbon ultra-kurang sing dikembangake amarga udan Cr23C6 nyebabake karat intergranular serius saka 304 stainless steel ing sawetara kondisi, resistance karat intergranular negara sensitized sawijining Ngartekno luwih saka 304 stainless steel.Kajaba kanggo kekuatan rada ngisor, sifat liyane padha karo 321 stainless steel.Utamane digunakake kanggo peralatan lan komponen tahan karat sing ora bisa ditindakake perawatan solusi sawise welding, lan bisa digunakake kanggo nggawe macem-macem badan instrumen.

03 304H Stainless Steel

Cabang internal baja tahan karat 304 duwe fraksi massa karbon 0,04% -0,10%, lan kinerja suhu dhuwur luwih apik tinimbang baja tahan karat 304.

04 316 Stainless Steel

Nambahake molybdenum ing basis saka baja 10Cr18Ni12 ndadekake baja duwe resistance apik kanggo ngurangi medium lan pitting karat.Ing banyu segara lan macem-macem media liyane, resistance karat luwih saka 304 stainless steel, utamané digunakake kanggo bahan pitting-tahan.

05 316L Stainless Steel

Baja karbon ultra-rendah nduweni resistensi sing apik kanggo karat intergranular sing sensitif lan cocog kanggo nggawe bagean lan peralatan sing dilas kanthi dimensi bagean sing kandel, kayata bahan tahan korosi ing peralatan petrokimia.

06 316H Stainless Steel

Cabang internal baja tahan karat 316 duwe fraksi massa karbon 0,04% -0,10%, lan kinerja suhu dhuwur luwih apik tinimbang baja tahan karat 316.

07 317 Stainless Steel

Ketahanan korosi pitting lan resistance creep luwih apik tinimbang baja tahan karat 316L, sing digunakake ing pabrik peralatan tahan korosi petrokimia lan asam organik.

08 321 Stainless Steel

Titanium-stabil austenitic stainless steel, nambah titanium kanggo nambah resistance karat intergranular, lan wis apik suhu dhuwur mechanical, bisa diganti dening Ultra-low karbon austenitic stainless steel.Kajaba kanggo acara khusus kayata suhu dhuwur utawa tahan karat hidrogen, umume ora dianjurake kanggo digunakake.

09 347 Stainless Steel

Niobium-stabil austenitic stainless steel, nambah niobium kanggo nambah resistance karat intergranular, resistance karat ing asam, alkali, uyah lan media korosif liyane padha karo 321 stainless steel, kinerja welding apik, bisa digunakake minangka bahan tahan karat lan anti -corrosion Baja panas utamané dipigunakaké ing daya termal lan lapangan petrokimia, kayata nggawe wadhah, pipa, penukar panas, shafts, tabung tungku ing tungku industri, lan termometer tabung tungku.

10 904L Stainless Steel

Baja tahan karat austenitik super lengkap yaiku jinis baja tahan karat super austenitik sing diciptakake dening OUTOKUMPU ing Finlandia., Nduwe resistance karat sing apik ing asam non-oksidasi kayata asam sulfat, asam asetat, asam format lan asam fosfat, lan uga nduweni resistensi sing apik kanggo karat crevice lan resistensi karat stres.Cocog kanggo macem-macem konsentrasi asam sulfat ing ngisor 70°C, lan nduweni resistance karat sing apik ing asam asetat lan asam campuran saka asam format lan asam asetat ing sembarang konsentrasi lan suhu ing tekanan normal.

11 440C baja tahan karat

Baja tahan karat martensit nduweni kekerasan paling dhuwur ing antarane baja tahan karat lan baja tahan karat, kanthi kekerasan HRC57.Utamane digunakake kanggo nggawe nozzles, bantalan,kupu-kupukatup inti,kupu-kupukatup kursi, lengan,katup gagang lsp.

12 17-4PH baja tahan karat

Baja tahan karat pengerasan udan martensit kanthi kekerasan HRC44 nduweni kekuatan dhuwur, kekerasan lan tahan korosi lan ora bisa digunakake ing suhu ndhuwur 300°C. Wis resistance karat apik kanggo atmosfer lan diencerke asam utawa uyah.Ketahanan korosi padha karo 304 stainless steel lan 430 stainless steel.Iki digunakake kanggo nggawe platform lepas pantai, bilah turbin,kupu-kupukatup (inti katup, kursi katup, lengan, batang katup) wiki.

 

In katup desain lan pilihan, macem-macem sistem, seri, lan gelar saka stainless steel asring ditemoni.Nalika milih, masalah kasebut kudu dianggep saka macem-macem perspektif kayata medium proses tartamtu, suhu, tekanan, bagean sing ditekan, korosi, lan biaya.


Wektu kirim: Jul-20-2022