• head_banner_02.jpg

Sejarah Perkembangan Industri Katup China (1)

Ringkesan

katupminangka produk penting ing mesin umum.Dipasang ing macem-macem pipa utawa piranti kanggo ngontrol aliran medium kanthi ngganti area saluran ing katup.Fungsine yaiku: nyambungake utawa ngethok medium, nyegah medium saka mili bali, nyetel paramèter kayata tekanan medium lan aliran, ngganti arah aliran medium, dibagi medium utawa nglindhungi pipelines lan peralatan saka overpressure, etc.

Ana akeh jinis produk katup, sing dipérang dadikatup gapura, katup globe,katup mriksa, katup bal,klep kupu, katup plug, katup diafragma, katup safety, katup pengatur (katup kontrol), katup throttle, katup nyuda tekanan lan Traps, lsp;Miturut materi, iku dipérang dadi wesi tembaga, wesi matak, baja karbon, baja alloy, baja austenitic, ferritic-austenitic dual-phase baja, nikel basis alloy, titanium alloy, plastik engineering lan klep Keramik, etc. , ana klep khusus kayata klep tekanan ultra-dhuwur, klep vakum, klep stasiun daya, klep kanggo pipa lan pipa, klep kanggo industri nuklir, klep kanggo kapal lan klep cryogenic.Wide sawetara paramèter katup, ukuran nominal saka DN1 (unit ing mm) kanggo DN9750;tekanan nominal saka ultra-vakum 1× 10-10 mmHg (1mmHg = 133.322Pa) nganti tekanan ultra-dhuwur PN14600 (unit 105 Pa);Suhu kerja kisaran saka suhu ultra-kurang -269nganti suhu ultra-dhuwur 1200.

Produk katup digunakake ing macem-macem sektor ekonomi nasional, kayata lenga, gas alam, panyulingan lenga lan gas lan pangolahan lan sistem transportasi pipa, produk kimia, farmasi lan sistem produksi pangan, PLTA, daya termal lan sistem produksi tenaga nuklir;Macem-macem jinis katup digunakake ing sistem pemanasan lan sumber daya, sistem produksi metalurgi, sistem cairan kanggo kapal, kendaraan, pesawat lan macem-macem mesin olahraga, lan sistem irigasi lan saluran banyu kanggo lahan pertanian.Kajaba iku, ing bidang teknologi anyar kayata pertahanan lan aerospace, macem-macem katup kanthi sifat khusus uga digunakake.

Produk katup duweni proporsi gedhe saka produk mekanik.Miturut statistik negara industri manca, nilai output katup kira-kira 5% saka nilai output kabeh industri mesin.Miturut statistik, pembangkit listrik tenaga nuklir tradisional sing kasusun saka rong yuta unit kilowatt duwe sekitar 28.000 katup sing dienggo bareng, sing kira-kira 12.000 minangka katup pulo nuklir.Komplek petrokimia skala gedhe modern mbutuhake atusan ewu macem-macem katup, lan investasi ing katup umume 8% nganti 10% saka total investasi ing peralatan.

 

Kahanan umum industri katup ing China lawas

01 Papan lair saka industri katup China: Shanghai

Ing China lawas, Shanghai minangka papan pertama sing nggawe katup ing China.Ing taun 1902, Pan Shunji Copper Workshop, dumunung ing Wuchang Road, Distrik Hongkou, Shanghai, wiwit ngasilake kran teko cilik kanthi tangan.Kran teko yaiku jinis pitik jago tembaga.Iki minangka produsen katup paling wiwitan ing China sing dikenal nganti saiki.Ing taun 1919, Pabrik Perangkat Keras Deda (Shengji) (pendahulu saka Pabrik Mesin Transmisi Shanghai) diwiwiti saka sepedha cilik lan wiwit ngasilake jago tembaga diameter cilik, katup globe, katup gerbang lan hidran geni.Pabrik klep wesi diwiwiti ing 1926, kanthi ukuran nominal maksimum NPS6 (ing inci, NPS1 = DN25.4).Sajrone periode kasebut, pabrik hardware kayata Wang Yingqiang, Dahua, Lao Demao lan Maoxu uga mbukak kanggo nggawe katup.Salajengipun, amarga tambah akeh permintaan kanggo katup pipa ing pasar, pabrik-pabrik hardware liyane, pabrik wesi, pabrik pengecoran pasir (casting) lan pabrik mesin dibukak kanggo nggawe katup siji-sijine.

Klompok manufaktur katup dibentuk ing wilayah Zhonghongqiao, Waihongqiao, Daming Road lan Changzhi Road ing Distrik Hongkou, Shanghai.Ing wektu iku, merek paling laris ing pasar domestik yaiku "Kepala Kuda", "Telung 8", "Telu 9", "Double Coin", "Jakar Besi", "Bola Ayam" lan "Bola Elang".Low-pressure cast tembaga lan produk tutup wesi cast utamané digunakake kanggo klep plumbing ing bangunan lan fasilitas sanitasi, lan jumlah cilik saka klep wesi cast uga digunakake ing sektor industri tekstil cahya.Pabrik-pabrik kasebut ukurane cilik banget, kanthi teknologi mundur, peralatan pabrik sing sederhana lan output katup sing sithik, nanging minangka papan kelairan industri katup China sing paling wiwitan.Mengko, sawise panyiapan saka Shanghai Construction Hardware Association, iki produsen tutup wis gabung asosiasi siji sawise liyane lan dadi grup saluran banyu.anggota.

 

02Loro pabrik manufaktur katup skala gedhe

Ing wiwitan taun 1930, Pabrik Mesin Shanghai Shenhe ngasilake katup gerbang wesi tekanan rendah ing ngisor NPS12 kanggo karya banyu.Ing taun 1935, pabrik diadegaké joint venture karo Xiangfeng Iron Pipe Factory lan Xiangtai Iron Co., Ltd. pemegang saham kanggo mbangun Pabrik Besi Daxin (pendahulu Shanghai Bicycle Factory), ing 1936 Rampung lan sijine menyang produksi, ana saklawasé 100 karyawan. , kanthi impor 2.6 zhang (1 zhang3.33m) mesin bubut lan peralatan ngangkat, utamane ngasilake aksesoris industri lan pertambangan, pipa banyu wesi lan klep wesi, ukuran nominal katup yaiku NPS6 ~ NPS18, lan bisa ngrancang lan nyedhiyakake set lengkap katup kanggo tanduran banyu, lan produk sing diekspor menyang Nanjing, Hangzhou lan Beijing.Sawisé "13 Agustus" penjajah Jepang nguwasani Shanghai ing taun 1937, akèh-akèhé pabrik lan peralatan ing pabrik kasebut dirusak déning tembakan artileri Jepang.Taun sabanjure nambah modal lan nerusake kerja.NPS14 ~ NPS36 katup gerbang wesi, nanging amarga depresi ekonomi, bisnis sluggish, lan PHK penghematan, dheweke durung bisa pulih nganti sadurunge ngadegake New China.

Ing taun 1935, limang pemegang saham kalebu Li Chenghai, pengusaha nasional, bareng-bareng ngedegake Pabrik Besi Shenyang Chengfa (pabrik Tieling Valve) ing Shishiwei Road, Distrik Nancheng, Kota Shenyang.Ndandani lan nggawe katup.Ing taun 1939, pabrik kasebut dipindhah menyang Beierma Road, Distrik Tiexi kanggo ekspansi, lan rong bengkel gedhe kanggo casting lan mesin dibangun.Ing taun 1945, wis tuwuh dadi 400 karyawan, lan produk utama yaiku: boiler skala gedhe, katup tembaga tuang, lan katup gerbang wesi ing jero lemah kanthi ukuran nominal ngisor DN800.Pabrik Besi Shenyang Chengfa minangka produsen katup sing berjuang kanggo urip ing China lawas.

 

03Industri katup ing mburi

Sajrone Perang Anti-Jepang, akeh perusahaan ing Shanghai lan panggonan liyane pindhah menyang kidul-kulon, mula jumlah perusahaan ing Chongqing lan panggonan liyane ing wilayah mburi mundhak, lan industri wiwit berkembang.Ing taun 1943, Pabrik Mesin Chongqing Hongtai lan Pabrik Mesin Huachang (loro pabrik kasebut minangka pendhudhuk Chongqing Valve Factory) wiwit ndandani lan nggawe bagean pipa lan katup tekanan rendah, sing nduwe peran gedhe kanggo ngembangake produksi perang ing mburi lan ngrampungake sipil. klep.Sawise kamenangan Perang Anti-Jepang, Lisheng Hardware Factory, Zhenxing Industrial Society, Jinshunhe Hardware Factory lan Qiyi Hardware Factory kasil dibukak kanggo gawé klep cilik.Sawise madegake New China, pabrik-pabrik kasebut digabung dadi Pabrik Katup Chongqing.

Ing wektu iku, sawetaraprodusen katuping Shanghai uga tindak menyang Tianjin, Nanjing lan Wuxi kanggo mbangun pabrik kanggo ndandani lan Pabrik klep.Sawetara pabrik hardware, pabrik pipa wesi, pabrik mesin utawa galangan kapal ing Beijing, Dalian, Changchun, Harbin, Anshan, Qingdao, Wuhan, Fuzhou lan Guangzhou uga wis melu ndandani lan nggawe sawetara katup pipa.


Wektu kirim: Jul-21-2022